ELEKTRISCHE AUTO'S

Bosch Car Service NH onderhoudt en repareert ook elektrische auto’s, hiervoor hebben al onze monteurs een specifieke opleiding afgerond en nemen zij regelmatig deel aan opvolgtrainingen bij Bosch. Hierdoor zijn wij als autobedrijf gecertificeerd voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen.

Ibrahim Ivanon

Neem contact op

Telefoon: 026 – 36 13 075
E-mail: info@autobedrijfnh.nl

Adres:
Pieter Calandweg 13
6827 BJ Arnhem

Openingstijden:
ma t/m vr: 08.00 – 18.00 uur
za: 09.00 – 14.30 uur

Onderhoud & Reparatie aan elektrische auto’s?

Door het ontbreken van een benzine- of dieselmotor en een versnellingsbak voor de aandrijving vervalt het onderhoud dat daarbij hoort. Wel moeten nog altijd de niveaus en kwaliteit van de koel-, rem- en ruitenwisservloeistof worden gecontroleerd. Hiernaast dient onder andere het onderstel, het remsysteem en de stuurinrichting periodiek gecontroleerd te worden. Daarnaast zijn er nog voldoende andere componenten na te lopen; door het terugwinnen van remenergie tijdens het remmen, slijten de remblokken weliswaar minder, maar een elektrische of hybride auto is relatief zwaar door het accupakket. Hierdoor is er meer bandenslijtage en krijgen bijvoorbeeld ook de schokdempers, wielophanging en stuurinrichting het zwaarder te verduren.

De service-intervallen staan vermeld in uw instructie- en/of onderhoudsboekje. Ze zijn doorgaans langer dan die van benzine- en dieselauto’s. Elektrische en hybride auto’s zijn na drie jaar ook APK-plichtig. Ook voor de APK is uw auto bij Bosch Car Service NH in vakkundige handen.

elektrische-auto-reparatie-onderhoud