DISTRIBUTIERIEM

Het vervangen van de distributieriem is een preventieve reparatie. Het knappen van de riem kan namelijk ernstige motorschade tot gevolg hebben. Het is daarom raadzaam om de vervangingsintervallen die de fabrikant van de auto voorschrijft aan te houden.

Een distributieriem vervangen is vaak een tijdrovende klus, omdat een riem vaak welgebouwd is waardoor er veel gedemonteerd moet worden. In veel gevallen drijft de riem ook de waterpomp aan en is het raadzaam om deze ook mee te vervangen. Wenst u graag een offerte van de kosten? Neem dan gerust contact met ons op! 

Ibrahim Ivanon

Neem contact op

Telefoon: 026 – 36 13 075
E-mail: info@autobedrijfnh.nl

Adres:
Pieter Calandweg 13
6827 BJ Arnhem

Openingstijden:
ma t/m vr: 08.00 – 18.00 uur
za: 09.00 – 14.30 uur

Wanneer moet de distributieriem of distributieketting vervangen worden

De meeste distributieriemen hebben een levensduur van 60.000 – 120.000 kilometer of een aantal jaar voorgeschreven door de fabrikant. Sommige auto’s hebben in plaats van een distributieriem een distributieketting. Die heeft alleen af en toe een onderhoud nodig.

Als u uw distributieriem op tijd vervangt, voorkomt u dat de riem breekt of doorslipt en schade aan uw motor veroorzaakt, waardoor u voor hoge kosten komt te staan. Kom dus naar Autobedrijf NH voor controle en advies, zodat u altijd zeker weet dat u veilig rijdt met een riem die in goede staat is.

distributieriem-garage-arnhem

Wat zijn de kosten om de riem te vervangen?

Autobedrijf NH  heeft riemen voor alle automerken en –modellen. De kosten verschillen per merk en model Autobedrijf NH in Arnhem maakt graag een heldere offerte voor het vervangen van de riem.