EGR & ROETFILTER

EGR

De EGR-klep zorgt ervoor dat de uitlaatgassen blijven circuleren zodat de verbrandingstemperaturen laag blijven. Het nadeel hiervan is; doordat de uitlaatgassen terugvloeien in de motor ontstaat er veel roetaanslag in de motor. Hierdoor raakt de EGR-klep vervuild raakt waardoor deze niet optimaal functioneert. Hierdoor kan een auto na verloop van tijd te maken krijgen met motorstoringen. Je krijgt een melding op je dashboard wat aangeeft dat de auto uitgelezen dient te worden. Dit kan alleen gedaan worden door professionals met de juiste apparatuur. Wenst u een offerte? Neem dan gerust contact met ons op!

Roetfilter reinigen Arnhem

Een roetfilter is een onderdeel dat in het uitlaatsysteem van een dieselauto is gemonteerd. De uitlaatgassen stromen er doorheen en het filter vangt de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen. Maar de roetfilter kan door kleine ritten steeds sneller gaan dichtzitten, hierdoor moet de auto steeds vaker regenereren. Tijdens het regenereren wordt bij de uitgaande slag diesel ingespoten die in de uitlaat tot ontbranding komt, hierdoor wordt het roetfilter schoongebrand. Als de rit niet lang genoeg is wordt echter het regeneratieproces niet afgemaakt. Hierdoor loopt de diesel langs de zuigers naar beneden en komt in het carter terecht, bij de motorolie.

Roetfilter reinigen zonder demontage

Wanneer de roetfilter niet meer goed regenereert dan neemt de brandstofverbruik toe en tegelijkertijd neemt de motorvermogen af. 

Een verstopt roetfilter hoeft niet altijd te betekenen dat roetfilter direct vervangen dient te worden.  In meeste gevallen is een reiniging zonder demontage mogelijk. Het is vaak de meest eenvoudige. goedkope en klantvriendelijke oplossing.

 

Roetfilter reinigen

Milan Zwart

Neem contact op

Telefoon: 026 – 36 13 075
E-mail: info@autobedrijfnh.nl

Adres:
Pieter Calandweg 13
6827 BJ Arnhem

Openingstijden:
ma t/m vr: 08.00 – 18.00 uur
za: 09.00 – 14.30 uur

EGR/Roetfilter oplossingen